Over Mij

Ik ben Hanneke Hoogers geboren in het jaar 1957 te Eindhoven. Momenteel woon ik samen met mijn man in Geldrop, waar tevens ook mijn praktijk gevestigd is. Ik ben een gelukkig moeder van een dochter die mij een schat van een kleindochter geschonken heeft.

Mijn levenspad is via vele wegen uitgekomen bij de Traditionele Chinese Geneeskunde en daar ben ik blij mee.

Via dans, toneel, yoga en chi gong  (bewegingsagoog en docent) ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in gezondheid van lichaam, ziel en geest. Daarbij vond ik het werken en begeleiden van mensen individueel of in groepen altijd een enorme uitdaging en inspirerend.

Sinds een aantal jaren ben ik mij via meerdere studies gaan verdiepen in de Chinese Geneeskunde en ik ben nog steeds niet uit geleerd.

In de TCG heb ik alle instrumenten gevonden om vanuit een holistische visie en vanuit een totaalaanpak gezondheid te benaderen. Ik heb aan den lijve ondervonden en ervaren wat de TCG kan doen bij klachten waarbij mijn balans zoek of kwijt was.

Deze ervaring wil ik graag delen met jou. Ik geloof er in dat we heel veel kunnen doen om onze gezondheid zowel curatief als preventief aan te pakken en daarbij wil ik je graag begeleiden.

Opleidingen

Opleidingen

-Dansdocentenopleiding Fontys Hogeschool, Tilburg 1984

-Yogadocentenopleiding Osmose, Den Haag 1988

-Psychomotorische Therapie/Bewegingsagogie, Hogeschool van Amsterdam 1994

-Post HBO Docent NT2 Fontys Hogeschool, Tilburg 2001

-Diverse trainingen ELW Tilburg 2003-2006

-Jaartraining Meditatie Academie voor Open Bewustzijn, Tilburg 2009

-HBO Medische Basiskennis (Plato) Total Health, Breda 2014

-Mindfulness Training Praktijk Rianne Schoenmakers, Tilburg 2015

-BOCAM Therapeut CNGO, Tilburg 2015

-Diverse nascholingen CNGO, Tilburg 2016-2017

-Tweede graads Reiki Sabaaydi, Heeze 2018

-HBO Chinli-Tuina Therapeut Total Health, Breda 2020

-HBO VoetreflexPlus Therapeut Total Health, Breda 2020

 

Daarnaast volgde en volg ik regelmatig trainingen, cursussen en workshops op het gebied van massage, chi – gong, yoga, voeding en meditatie, om mezelf verder te ontwikkelen. Dit blijf ik doen, zodat ik deze kennis in kan zetten voor CHI-ENERGY.