Over CHi-energy

Welkom op de site van CHI-ENERGY 

Wil jij meer energie en beter in balans komen dan ben je hier op de juiste plek.

Al jaren ben ik: Hanneke Hoogers, heel enthousiast over de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG )
Ook wel Traditional Chinese Medicine genoemd ( TCM )

Deze site heet CHI-ENERGY omdat ik zelf de helende kracht ervaar van chi. Die kracht kan ook jij ervaren. En dan bedoel ik energie die rustig, steunend en in balans is. Niet de heftige energie van koffie, cola, energy drankjes, marsen en andere oppeppers die kortdurend energie geven en daarna juist een dip veroorzaken.

De holistische manier van kijken naar gezondheid vanuit de TCG spreekt me aan omdat jij zelf als mens, cliënt je gezondheid kunt beïnvloeden. Fysieke, mentale en emotionele gezondheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Ik ga je handvaten aanreiken, je helpen en ondersteunen bij jouw genezingsproces. Samen brengen we de energie terug in balans en verhelpen, verlichten we jouw klachten.

Alle klachten die ontstaan zijn een verstoring in de Chi; je levenskracht. Energie wil stromen, net als een rivier die mooi stroomt wanneer daar geen obstakels of rommel in ligt.
Zo is het ook met onze energiebanen, meridianen genoemd.. Wanneer de energie vrij kan stromen dan wordt het lichaam goed gevoed en is er sprake van balans.
Is de energie stroom geblokkeerd dan is er op sommige plaatsen te veel en op andere plaatsen te weinig energie.
Hierdoor ontstaan op den duur steeds meer klachten die jou belemmeren, beperken in je dagelijkse werk, en bezigheden, en waaraan jij iets wil doen.

 

Bij CHI-ENERGY kijk ik samen met jou naar wat de oorzaak is van je klachten en gaan we een op jou persoonlijk gerichte behandeling inzetten. Daarbij maak ik gebruik van verschillende behandelingswijze uit de TCG. Het doel is om het zelf genezend vermogen waarover jij beschikt te stimuleren en te sturen.

Meer levensenergie en vitaliteit, daar gaan we voor!

Ik ben op geleid als BOCAM therapeut en vanuit deze achtergrond en andere studies op het gebied van de Traditionele Chinese Geneeskunde, zet ik verschillende tools in om jou terug in evenwicht te brengen.

De TCG is gebaseerd op een systeem wat al vele duizenden jaren in het oosten (en steeds meer in het westen) zijn werkzaamheid heeft bewezen voor vele klachten. Het is een holistische visie: de gedachte daarbij is dat de mens een afspiegeling is van de natuur. De mens wordt gezien in zijn geheel, en in samenhang met zijn relaties, werk , emoties, denkwereld, familiegeschiedenis en leefstijl. Daarbij hebben ook de seizoenen, de omgeving, bewegingspatroon en de voeding invloed op jouw welzijn en gezondheid.