Wat is BOCAM Therapie

Bocam Therapie richt zich op het herstellen van jouw energie balans en daarvoor gebruikt de Bocam therapeut verschillende methodes.

 Allereerst neem ik een uitgebreide intake ( body- mind check up ) , waarna de conclusie volgt en een persoonlijk behandelingsplan opgesteld wordt.

BOCAM instrumenten waarmee we aan de slag gaan:

B= Bewegingsleer

Denk hierbij aan chi-gong en yogaoefeningen. Om de chi te laten stromen en uit het hoofd, in het lijf te komen. Rustige oefeningen op het ritme van de adem waarbij je in een flow komt zodat lichaam en geest kunnen ontspannen en meer lichaamsbewustzijn ontstaat.

O= Ontspanningstechnieken

Ontspanningstechnieken o.a. body scan, progressieve relaxatie, autogene training, vanuit de gedachte dat ontspanning voorwaarde is voor werkelijke genezing.

C= Concentratiemethode

Concentratiemethode om tot meditatie te komen. Momenteel wordt vaak de term mindfulness gebruikt wat eigenlijk hetzelfde is. Met aandacht aanwezig zijn, de aandacht richten om meer in het moment te blijven en bewust te worden van jezelf, van wie jij bent.

A= Ademhalingstechnieken.

Steeds meer is bekend over de belangrijke werking van een goede ademhaling. Voor rust, doorstroming, circulatie, stressreductie maar ook bijvoorbeeld om het lichaam te ontzuren.

M= Manuele technieken

 Denk hierbij aan massages van de acupunctuurpunten, (acupressuur) meridianen en reflexgebieden op het lichaam ( Tuinamassage en Voetreflex Plus massage ) Ook het plakken van magneten op acupunctuurpunten, auriculo ( oorschelp-acupunctuur ) en werken met cupping, moxa en guasha kan tot de mogelijkheden behoren. Dit om de energie te stimuleren, stagnatie op te heffen, te voeden of te sederen En de circulatie van bloed, chi en lymfe te bevorderen.

Verder zal er gekeken worden naar de levensstijl, het voedingspatroon en de invloed daarvan op je gezondheid. Daarbij kan ik je adviseren over kruiden, en voeding die het genezingsproces ondersteunen.

Vanuit de TCG wordt er van uit gegaan dat de cliënt zelf verantwoordelijk is voor zijn gezondheid.

Naast mijn inzet en betrokkenheid, ga je meer resultaat bereiken wanneer je zelf actief en gemotiveerd aan de behandeling deelneemt. Het is een mooie ontdekking wanneer je dit ook echt gaat ervaren.

In 1997 publiceerde de WHO een klachtenlijst, waarbij de behandeling met TCG kan helpen en ondersteunen:

Allergieën: allergische verkoudheid, hooikoorts, astma/bronchitis, allergie voor onder andere: voedsel, huisstofmijt, huisdieren, pollen (hooikoorts.                                               
Borst: spanning op de borst, vol gevoel van de borst, pijn op de borst, hartkloppingen, angina pectoris, opgezette/pijnlijke flanken                                                                                 
Buik: buikkrampen, buikrommelingen, buikpijn, opgezette buik
Gewrichten/spieren: stijfheid, pijnklachten, bewegingsbeperkingen, verstuikingen, artrose, reumatische aandoeningen, gewrichtsontstekingen, slijmbeursontsteking, spieren/pezen pijnklachten, krachtsvermindering, trillingen, krampen, nek- en rugklachten, tenniselleboog, RSI, fibromyalgie (spierreuma)
Gynaecologie: menstruatieklachten, premenstruele klachten (PMS), overgangsklachten, gespannen en pijnlijke borsten, bepaalde vormen van onvruchtbaarheid, witte vloed.
Huid: transpiratieproblemen, jeuk, droge huid, eczeem, acne, koortsblaasjes, gordelroos, psoriasis, steenpuisten, zweren
Hoofd: hoofdpijn, migraine, lokale haaruitval, aangezichtspijn, duizeligheid (bijvoorbeeld: Ménière), zwaar gevoel in het hoofd
Interne klachten: bloedarmoede, kouwelijkheid, doorbloedingsproblemen, hoge bloeddruk, lage bloeddruk
Keel:  heesheid, keelpijn, spraakproblemen, brok in de keel
Ledematen: koude ledematen, zwaar gevoel, vochtophoping (oedeem)
Luchtwegen: verkoudheid, allergische verkoudheid, hooikoorts, hoest, kortademigheid, astma, bronchitis, hyperventilatie
Mentale stoornissen: slaapstoornissen, veel dromen, hyperventilatie, rusteloosheid, angst, flauwvallen, dwangmatig huilen/lachen, depressiviteit, snel schrikken, vergeetachtigheid, anorexia nervosa, lusteloosheid, gebrek aan energie, algehele zwakte, overspannenheid, stress, burn-out
Mond: tandvleesproblemen, kiespijn, aften, slechte adem, bittere smaak in de mond, droge mond, verhoogde speekselvloed, koortsuitslag
Neus: neusverkoudheid
Oog: ontstoken ogen, jeukende ogen, tranende ogen, droge ogen, branderige ogen, wazig-vlekken zien, slechtziendheid
Oor: oorpijn/ontsteking, oorsuizen/ ruisen, bepaalde gevallen van doofheid
Slijmvliezen: chronische verkoudheid, voorhoofdsholteontsteking, bijholteontsteking
Spijsvertering: misselijkheid, slechte eetlust, overgeven, zuurbranden, oprispingen/opboeren, maagpijn, galaandoeningen, diarree, constipatie, aambeien
Urinewegen: urineweginfectie, incontinentie, blaas/nierstenen, impotentie, onvruchtbaarheid, vroegtijdige/nachtelijke zaadlozingen, prostaatklachten
Zwangerschapsklachten: misselijkheid, zure oprispingen, stuitligging, bevalling opwekken, pijn na de bevalling, stimuleren van borstvoeding, borstontsteking

Staan jou klachten er niet bij, dan wil dat niet zeggen dat ze niet te behandelen zijn.

Neem contact op voor informatie hierover.

De behandelingen zijn geen vervanging van de reguliere medische gezondheidzorg.

Ik raad u aan bij ernstige klachten altijd een arts te consulteren. Ik ben een voorstander van de beste geneeswijze en dat is mijns inziens een combinatie van het beste van de reguliere en complementaire zorg.